CrossFit 

Huippukuntoon Lauttasaaren CrossFit-salilla »

CrossFit on monipuolinen voimaa ja kuntoa kehittävä harjoittelumuoto, jota alun perin ovat käyttäneet amerikkalaiset poliisit, sotilaat ja palomiehet. Sittemmin lajista on tullut erittäin suosittu ns. tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa.

CrossFit on toiminnallista harjoittelua, jossa harjoitetaan ihmiselle luontaisia liikkeitä. Harjoittelussa yhdistetään mm. painonnosto, voimistelu, sekä aerobinen/anaerobinen liikunta. CrossFit-treenit ovat todella vaihtelevia ja sama treeni toistuu maksimissaan 2 kuukauden kuluttua. Päivän treeni (WOD) julkaistaan vasta edellisenä iltana, joka tekee treenaamisesta mielenkiintoista. CrossFitissä korostetaan harjoittelun lisäksi myös ruokavalion merkitystä ja yhteisöllisyyttä treenikavereiden kanssa.

CrossFitissa pyritään kehittämään ihmisen kaikkia fyysisiä ominaisuuksia, joita ovat:

1. Sydän ja verenkierto/hengityselimistön kestävyys ja toiminta
2. Lihaskestävyys
3. Maksimivoima
4. Liikkuvuus/Notkeus
5. Voima
6. Nopeus
7. Koordinaatio
8. Ketteryys
9. Tasapaino
10. Liiketarkkuus

Miten CrossFit Lauttasaaressa treenataan? »

Treenien tarkoituksena on harjoittaa kehoa kokonaisvaltaisesti ilman, että keskityttäisiin johonkin tiettyyn lihasryhmään kerrallaan. CrossFit-treenit sisältävät kokonaisvaltaisia kunto- ja voimaharjoitteita, jossa yhdistetään mm. painonnosto, voimistelu ja aerobinen liikunta.

Harjoittelurytmi Lauttasaaressa toimii 3 on / 1 off / 2 on / 1 off -rytmityksellä, eli harjoituspäivät ovat aina ma, ti, ke, pe ja la. Harjoittelu koostuu usein alkulämmittelystä, tekniikka- tai voimaharjoituksista, sekä sykettä nostavasta (MetCon) osuudesta, jossa parannetaan mm. lihaskestävyyttä ja hapenottokykyä. CrossFit Lauttasaaressa on tähän tarkoitukseen erinomaiset puitteet. Huomio! Treenaaminen on omalla vastuulla.

CrossFit on mielenkiintoinen laji, joka sopii kaikille »

Crossfit sopii kaikille. Iällä, koolla tai kokemuksella ei ole merkitystä, sillä treenit, liikkeet ja vastukset skaalataan aina jokaiselle harjoittelijalle yksilöllisesti sopiviksi. Aloittelijoille järjestetään oma kurssi (OnRamp), jossa opetetaan yleisimmät liikkeet ja tekniikat. Kurssin suorittamisen jälkeen treenaaminen on varmasti turvallista ja tehokasta. Treenaaminen tapahtuu salilla aina ammattitaitoisten valmentajien seurassa, jotka ovat siellä juuri sinua varten. Tule paikanpäälle ja haasta itsesi!

Haluatko kysyä jotain CrossFitiin liittyen?

Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!